Önsegítő csoportok

Alapvető küldetésünknek tartjuk, hogy a lelki és életvezetési segítség igénybevétele mindenki számára elérhető legyen anyagi lehetőségektől függetlenül.
Ezért is szeretnénk életre hívni ingyenes, szakember által beindított önsegítő csoportokat.

Mi ez?
Az önsegítő csoport egy közös probléma, betegség vagy nehéz élethelyzet mentén szerveződő közösség. Demokratikus, tehát nincs vezetője. Működésének szabályait és kereteit magának alkotja, tehát önfenntartó.

Miért jó?
Ha eddig úgy érezte, egyedül van a problémájával, senki sem érti meg, kilátástalan a helyzete és nincs segítség… Az önsegítő csoportban megtapasztalhatja ennek ellenkezőjét: az elfogadást, a hasonlóság érzését. A jól működő önsegítő csoport támogatást, információt, képviseletet nyújt és a kompetencia érzését. Ugyanis azáltal, hogy csoporttagként Ön is részt vesz a döntések meghozásában és átéli, hogy képes másoknak adni, saját önbecsülése és önbizalma fejlődik.

Mit nyújtunk ingyenesen?

  • önsegítő csoport fenntartása tréning
  • helyszín biztosítása
  • folyamatos külső koordináció és segítségnyújtás

Amennyiben úgy érzi, hogy szeretne résztvevője lenni az egyik önsegítő csoportnak, vegye fel velünk a kapcsolatot Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Alakuló csoportunk: Tápláló Önsegítő Csoport