Mentálhigiénés tanácsadás

Mi ez?

A mentálhigiénés tanácsadás célja az egészséges lelki élet elérése és megtartása. Különböző tudományterületek (pszichológia, pedagógia, szociológia, orvostudomány stb.) ismereteinek integrálásával, holisztikus szemlélettel támogatja és elősegíti a mentális egészséget és a mentális betegségek megelőzését. Bővebben itt olvashat róla.


Mit várhat?

A segítő kapcsolat során az a célunk, hogy problémájának megoldására képessé váljon, erőforrásait, lehetőségeit jobban ki tudja használni. Ehhez szükség van a probléma feltárására, megoldási tervek kidolgozására, a kivitelezés segítésére, nyomon követésére. Akár bizonyos készségek, „skillek” fejlesztésével, akár direkt tanácsadással, és/vagy a segítő beszélgetés erejének kiaknázásával, beindítjuk az asszisztált változást. Lehet hosszabb-rövidebb folyamat, de mindenképpen azt eredményezi, hogy az élete dolgaival sikeresen boldogul, van önbizalma és büszke magára, mert mindezért saját maga dolgozott meg.

 

Milyen problémák megoldásában segíthet?

  • Éppen aktuális krízis, konfliktus, lelki probléma.
  • Életvezetési, életmódbeli problémák.
  • Szorongás, félelmek, lehangoltság, hangulati problémák.
  • Addiktológiai problémák, visszaesés megelőzése, (alkohol, drog, dohányzás).
  • Asszertivitás, érdekérvényesítés javítása.
  • Kapcsolati és szociális problémák, konfliktusok.
  • Anyagi, pénzkezelési- és beosztási problémák.
  • Munkaerő-piaci elhelyezkedés, állásinterjúra felkészítés, önéletrajz írás.
  • Kommunikációs, szociális és problémamegoldó készségek fejlesztése.
  • Szociális ellátórendszerrel, gyermekvédelemmel kapcsolatos kérdések.

 

Mivel jár?

Az első találkozás az „ismerkedésről” szól, megpróbáljuk szinkronba hozni az Ön igényeit a tanácsadás lehetőségeivel. Célom az, hogy az első alkalom végére kiderüljön, hogy a problémájára milyen típusú segítségnyújtási forma lehet a megoldás. Ennek fényében döntünk közösen a folytatásról és annak kereteiről, vagy segítek Önnek megtalálni a megfelelő szakembert, intézményi formát, elérhető segítséget. Ha úgy döntünk, hogy együtt kezdünk bele a munkába, akkor a következő alkalom már az intenzívebb, feltáró jellegű első interjú, amely lehetővé teszi, hogy a célok meghatározását, tervezést követően elkezdjük dolgozni azok eléréséért.

 

Kinek jó?

Mindenkinek, akinek segítségre van szüksége. Ugyanis akármilyen problémával jelentkezik, pszichológus szakemberrel együttműködve meg fogjuk találni közösen az Ön igényeinek, szükségleteinek és lehetőségeinek megfelelő segítségformát. E tanácsadás legfőbb előnye, hogy eredményorientált, rugalmas, nem csak pszichológiai módszerekkel operál és kevésbé költséges.

Az egyéni mentálhigiénés tanácsadás ára: első alkalommal 2000 forint, további alkalmak ára az egyéni megegyezés szerint.

A szolgáltatás jelenleg szünetel, megértését köszönjük!